Välkommen!

17 december 2010

Rånarluva

Fick en beställning på en "rånarluva" till en 4-månaders. Hade aldrig provat att sy en sådan, men det skulle väl inte vara så svårt? Nej det var det ju inte. Svårast var naturligtvis att få till storleken när man inte kan prova sig fram... Så jag hoppas på en utvärdering inom kort.

Luvan skulle vara i trikå och fleece. Sydde först en prototyp och kunde konstatera att en liten förmodligen inte skulle tycka om att dra luvan över ansiktet. Så jag lämnade delen av en sidosöm öppen, gjorde en "flärp" och satte kardborre för att kunna öppna och stänga så att den trånga halsen inte blir fullt lika trång när man tar på och av luvan. Använde flatlocksöm för att få sömmarna platta. Det blev mycket snyggare än vad bilden visar. På bilden ser luvan lite knölig och sladdrig ut, den var inte helt enkel att fota :) Fick använda en vas som "modell".För övrigt har jag varit dålig på att kika in hos alla andra bloggare. Det är trist att dagarna går utan att man hinner ta en endaste liten kik hos någon annan. Nu i helgen hoppas jag få tillfälle att "kika ikapp" mig :)

Önskar alla en skön helg!

3 kommentarer:

  1. Den blev ju hur cool som helst!! Det verkar inte lätt att göra en såndär till en sån liten en...men kardborrknäppningen i nacken var ju en superbra lösning! Vas som modell är inte dumt det heller:)

    SvaraRadera
  2. Den blev jättefin och fräsch! Jag har heller aldrig provat på en sån modell men varit sugen ett tag, men det gäller ju att komma till skott också...Jättefin blev din iallafall, och smart med kardborrknäppningen! Hehe vad gäller vasen så tager man vad man haver!

    SvaraRadera
  3. Vad fin den var! Smart med öppningen, men hade varit lite onödigt för min kille, som aldrig protesterat att man drar kläder över huvudet på honom.

    SvaraRadera