Välkommen!

4 oktober 2010

Barnvagnsmobil

Igår när jag satt och klurade på mitt mjukis-A i miniformat (tack för era tips!! ska prövas inom kort!) så kom jag att tänka på fina barnvagnsmobiler som jag sett på flertalet bloggar, t ex hos Krimskrams. Och sedan såg jag framför mig hur fina blom-nåldynorna skulle vara på en sådan mobil. Blev ju tvungen att prova helt enkelt :) Och så här blev den då!


Både nya och retro tyger. När jag fick makrillen (innan jag började sy alltså) drömde jag om fina barvagnsmobiler - det fanns en dyr sydd i retrotyger att köpa på Designtorget, men den hittade aldrig hem hit... Nu kan jag ju sy mina egna!!

Eftersom det är en prototyp så brydde jag mig inte om namnlapp* och inte heller har jag några clips att fästa i ändarna. För var får man egentligen tag på det?! Clips alltså!! Så att man enkelt fäster den i vagnen. Min sittvagn har hällor på sufletten som man skulle kunna knyta fast resåren i. Men hur ser det egentligen ut på liggvagnar av olika märken?

*okej, efterkonstruktion. så här gick det till: jag glömde bort det på hjärta nr 1. skulle tänka på det till hjärta nr 2. glömde bort det igen. kom på det igen när jag skulle sy blomman, men tyckte då att det skulle förstöra intrycket av blomman. tog ett mycket noga övervägt beslut att strunta i namnlappen.

12 kommentarer:

 1. Men va fyndigt! Blev ju jättefint!

  Passa dig så du inte råkar ta fel och hänga upp nåldynan, bara! ;-)

  SvaraRadera
 2. Söt!!! Blommorna blir jag verkligen sugen att testa...

  SvaraRadera
 3. Svarar här med:
  Hahhaa! Shit, det hade jag OCKSÅ glömt!!! Men visst blir det bra med en ny hatt framåt våren, hihi!!

  SvaraRadera
 4. Så fint med blomman! Jag köpte vanliga 'pappersclips'. Finns säkert i en vanlig bok/pappershandel. Du vet sådana som man kan fästa en bunke papper OCH hänga upp hela konkarongen på en spik (ojoj, vad kass jag är på att förklara... Kan skymtas på en bild jag hade den 24 augusti... :-)
  Återigen, härlig mobil med fin mönsterkombo!

  SvaraRadera
 5. Jag har sett flera som använder vanliga duschdraperi ringar... såna ovala... Hoppas du fattar!! :)

  SvaraRadera
 6. I barntillbehörsaffärer säljs såna "ringar" som är trekantiga, lite duschdraperistuket men med gummi som gör att det inte halkar. Kolla nätet annars. 1klass.se ?

  Fina var dom! Skulle gärna ha en sån naldyna men har inte tid just nu med ännu fler nya projekt. Hojta om du vill göra ett byte.

  SvaraRadera
 7. Duschdraperiringar funkar utmärkt... och billigt! Nu är jag sugen på att sy nåldynor!

  SvaraRadera
 8. Jättefin mobil och fin kombination av färger.

  SvaraRadera
 9. Den blev så fin!

  I leksaksaffären finns färgglada ringar i plast som är öppna likt duschdraperiringar. Det finns flera olika former, som sthärnor och ringar. Jag tror jag köpt mina för sådär 40 kr på BR. Dem kan man sätta ihop till en kedja, fästa leksaker i ena änden och sätta i barnstolen i andra, så slippper man böja och leta så mycket när de kommer i den åldern.

  SvaraRadera
 10. Vad smart och vad fint det blev!

  SvaraRadera