Välkommen!

23 september 2010

Bloggen firar 1 år!!

Idag är det ett år sedan jag skrev det första inlägget på bloggen makrilldesign!! Pinsamt nog har jag inte förberett någon snygg eller lämplig Bloggen-firar-1-år-bild eftersom jag haft intensiv planeringsdag på jobbet och orken därefter inte riktigt räckte till...

Men när jag ser tillbaka på året som gått och de kläder jag sydde i början med det jag syr idag så måste jag säga - det går ju framåt!!! Mitt första par med muddbyxor sydde jag visserligen i augusti förra året, men jag vet att det tog mig evigheter innan jag vågade sätta saxen i tyget och klippa ut alla (!?) delar. För att sedan, under stor koncentration och med andan i halsgropen, ge mig i kast med att sy ihop alla (!?) delar. Det tog mig en hel kväll...

Idag syr jag kanske ett par, tre stycken muddisar OCH en tröja under en intensiv sykväll. Jag märker alltså själv hur jag har utvecklats i syandet. Inte bara tack vare overlocken som inhandlades under förra hösten, utan tack vare den här bloggen och alla andra sybloggar. För att inte tala om alla tips och all hjälp som man får från er andra sybloggare - vad vore egentligen makrill-kläderna om inte ni funnits?! Så jag vill passa på att tacka några få utvalda av er som varit till speciellt stor hjälp och inspiration under det gångna året, en utvald skara om fem som av olika andledningar ligger mig extra varmt om hjärtat!- tack Doris & Assar, Od andulky, Krimskrams, Lilla Gryn och OttoPippi!! (Och är du inte en av dessa sybloggare så ska du inte misströsta, du är minst lika bra på att inspirera!)

Kram på er!!

12 kommentarer:

 1. Vad tiden går fort när man har roligt ;-). Det är helt otroligt vad man lär sig saker som kändes helt overkliga när man började sy.

  SvaraRadera
 2. Grattis på 1-års dagen!
  Och visst är det roligt när man märker att man utvecklas.

  SvaraRadera
 3. Grattis på 1-års dagen!
  Och visst är det roligt när man märker att man utvecklas.

  SvaraRadera
 4. Grattis på ettårsdagen får man säga då! :-)
  Visst är det häftigt att se tillbaka på hur man utvecklats på ett år? Och vad kul det är att ha sina bloggvänner!

  SvaraRadera
 5. Grattis! Ja tänk vad roligt det är att se hur man utvecklas och blir bättre! Det är först när man ser tillbaka som man inser hur mycket som hänt.

  SvaraRadera
 6. Hej
  Grattis på din årsdag. Som nybörjare känns det insspirerande att veta att kanske även jag kan känna så efter 1 år. Just nu är jag livrädd för att testa att sy en tröja eller en klänning, enkla byxor fixar jag men tröjor känns som ett högt berg.

  SvaraRadera
 7. Stort grattis! Åh jag blir riktigt rörd över att bli extra omnämnd som inspiationskälla, det värmer mer än jag kan säga :-)

  SvaraRadera
 8. Stort Grattis från mig
  "trådleverantören" Bibbi

  SvaraRadera
 9. Nämen!!!! KRAM!!!!!!! Och GRATTIS!!!!! Tänk vad ett år går fort och samtidigt inte. Tänk att man kan utvecklas så fort och tänkt vad mycket man hinner lära sig. Och sist men absolut inte minst TACK SJÄLV!!! Så lustigt det är... Man har ju några favvisar bland alla dessa sybloggare. Några som inspirerar extra mycket och som man känner en liten mer samhörighet till, helt enkelt som du skriver ligger en lite mer varmt om hjärtat. Därför blev jag så extra glad över att jag var nämnd här (en ära), du är nämligen av en dessa för mig :-) :-):-) Jag ser fram emot flera härliga makrillår här på dig fina blogg!!

  SvaraRadera
 10. Oj! Har du "bara" hållit på ett år. Det hade jag aldrig gissat. Allt du syr är ju så fint liksom, ser ut att ligga många års slit bakom det.

  Massor av grattis!

  SvaraRadera