Välkommen!

2 juli 2010

Sommarbralls

Nu har vi  haft varmt i flera dagar - härligt!! Och därmed har också behovet av tunna brallor till makrillen varit stort. Minst två par brallor går det åt per dag. Mitt på dagen vill jag att det ska vara långa ben, på eftermiddagen får han hoppa i ett par korta. Samma sak med tröjor - lång ärm på dagen och kort på eftermiddagen. Kanske är jag nojjig som inte vill smörja in med solskydd och ha kortisar även på dagen, jag vet inte.

De här två brallorna fick smita emellan de beställningar jag har. Det blev ett par i tunn jersey med de underbarar apor och lejonen från JNY och så ett par i brunvit seersucker - golfbrallorna kallar jag dem :) . Den senaste tiden har jag insett att makrillen har väldigt mycket mönster- och färgkrockande kläder, jag är ju inte så mycket för att matcha ;)  - ibland blir t o m jag snurrig i huvudet. Så därför sydde jag golfbrallorna. Dessa borde fungera till de flesta mönster och färger på tröjor.

Mönstret är mitt vanliga till muddisar som jag tog ett par storlekar större och kortade av i benen. För att få lite mer luft!


Börjar bli lite trött på min sparsmakade stil. Allt jag syr är okomplicerat. Ett par muddisar är ett par muddisar. En tröja är en tröja. Inga konstigheter. Och därmed finns det inte heller något som ger plagget det lilla extra. Vilket jag egentligen vill eftersom jag nu kan sy precis vad jag vill. Önskar så att jag hade ork att ge mig på t ex fickor på brallorna eller applikationer på tröjorna. Men för det mesta så är behovet av en tröja eller ett par brallor så stort att de behövs snabbt och då finns ingen ro och ork att lägga ner den där extra omtanken för att sy ett unikt plagg. Känner mig supertråkig...

8 kommentarer:

 1. Sparsmakat för ngra, snyggt för andra.

  Heja på, älskar ap-brallsen!

  SvaraRadera
 2. Ey, SÅ ska du inte känna, att du skulle vara tråkig! Jag älskar allt du gör, tycker det är sjukt snygga saker, välsytt och snyggt! Jag tycker själv att jag är en fuskare, som aldrig syr dragkedjor, knapphål osv...

  SvaraRadera
 3. Snygga bralls! Jag känner lite som du. Men jag kom på att det är nog kanske för att vi är pojkmammor. Syr man mycket klänningar o sånt kan man ju variera sig mer känns det som än med muddbrallor.
  Men du sydde ju en supersnygg jacka för ett tag sen som verkade avancerad i mina ögon =)

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig lite vill också sy mer avancerade saker men det finns inte tid när behovet av kläder skriker. Min lösning är nog inte bättre än din iaf. Sy enstaka plagg med tex applikation eller nåt extra och sedan tvätta som en dåre typ jämt. Haha!
  Golfbrallorna ser härliga ut men får mig att tänka på kockbrallor.:)

  SvaraRadera
 5. Egentligen är det väl bara positivt att känna att man vill utvecklas i sin sömnad :) Att sy manchesterjackan var roligt - det var en utmaning. Det är väl mer sånt som utmanar mig som jag skulle vilja sy mer av. Jag kanske inte ska ha så bråttom ;)Tröskeln kan kännas hög att ta sig över för sådant man inte sytt tidigare. Men har man väl tagit steget brukar det inte ta så fasligt lång tid. Så klok jag var idag då ;)

  Men Nilla, du har ju alldeles rätt - det ser ju ut som kockbrallor!!!! De är för övrigt riktigt snygga på :)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker golfbrallorna är superfina! Visst kan man känna sig tråkig ibland i sin sömnad men då tycker jag det är så kul att kolla runt hos andras bloggar. Alltid är det ju nån som känner sig inspirerad för tillfället och har gjort det där lilla extra!

  SvaraRadera
 7. Tycker du gör superfina kläder, men känner igen mig i känslan av att man bara gör okomplicerade kläder. Man får nog prova nåt krångligare i mellanåt å sen sy enklare när garderoben behöver fyllas på snabbt, typ sommarkläder NU! :-)

  SvaraRadera
 8. Jag syr också gärna enkla modeller, men något som jag börjat med och som jag tycker ger ett mer "arbetat" intryck är fuskgylf! Inte på byxor i trikå kanske, men i vävda tyger tycker jag det är snyggt - och det tar knappt någon tid extra att sy. Ett litet tips bara...!

  /Linda W

  SvaraRadera