Välkommen!

14 juli 2010

Småttingmössor

För ett tag sedan fick jag önskemål om att sy en liten mössa till en nyfödd bäbis. Det var innan min egen modell på hjälmmössa var färdig, så jag vågade inte sy en sådan av rädsla för att den skulle sitta tokigt... Det fick bli den här modellen istället, som jag kallar för "småttingmössa". Mössan, som skulle vara en present, hamnade tyvärr aldrig på bild - ibland går det fort. Men samtidigt som jag klippte ut den så klippte jag till de här mössorna. De har legat ett tag och har först nu blivit ihopsydda. Tycker själv att de blev som små karameller!! Min favorit är den med flodhästarna :)

Har sett modellen hos några andra sybloggare (kommer dock inte ihåg var!). Själv har jag fått mönstret från Lilla Gryn som har ritat den utifrån en mössa hennes barn hade som bäbis.

Knytbanden kapade jag i Photoshop för att inte få en heltokig bild :)Eftersom det blev några stycken (!) som jag själv inte har användning för så lägger jag mössorna i makrillshopen.

6 kommentarer:

 1. Vansinnigt söta "småttingmössor" :-). Jag diggar den lilla toppen på hjässan! :-)

  SvaraRadera
 2. gillar den med aporna bäst! Men dom är gulliga allihop.

  SvaraRadera
 3. Verkligen söta allihop,synd att jag inte har någon som "platsar" i en sån!:)

  SvaraRadera
 4. Molnmössan tycker jag ser härlig ut.

  Kul att du fått ihop en hjälmmössemodell som funkar. Visst är det härligt när en tanke blir verklighet sådär, och en bra verklighet.

  SvaraRadera
 5. Jätteläckra! Mönstret, är det något du kan tänka dig ett byte med tro? Skulle gärna sy en sådan till yngste till hösten. (1 år då)

  SvaraRadera