Välkommen!

16 juli 2010

Sittdyna till Timmy

För lite över ett år sedan, innan jag själv började sy, lät jag beställa en sittdyna av Sygryn (som tyvärr inte bloggar längre men som syr mycket fint!). Den är älskad och piggar definitivt upp!


Igårkväll fick jag dock för mig att jag skulle sy en ny sittdyna till makrillens vagn - en Teutonia Timmy.
Nu när jag själv kan sy (vilken lycka det är!!) så är det så mycket lättare att piffa på egen hand. Jag gjorde några ändringar i dynans utseendet, bl a en högre rygg och lite längre dyna vid benen. Sedan gjorde jag ryggdynan rak, dynan från Sygryn hade "vingar" för att vara mer ombonad. Eftersom det var mitt första försök att sy en sittdyna så ville jag inte använda något av mina finare tyger, men ändå ville jag ju ha en fin dyna!! Valet föll på det röda flodhästtyget från IKEA med baksida i ljusblå chambrey från Stoff och Stil. Som mellanlager använde jag tre lager vadd från Stoff och Stil. Sydde sedan ihop med vanlig raksöm (borde säkert använt någon annan typ av söm - vilken!?) så vi får se hur länge den håller...

Det var premiär även för knapphål på min Janome Easy Jeans och det gick väl sådär. Valde röd undertråd och vit övertråd, för jag trodde att det skulle bli snyggt. NOPE, dels blev det lite öglor i undertråden och dels tittar undertråden fram rejält på ovansidan. Har gjort alla inställningar enligt instruktionsboken - men har någon något tips på vad jag gör för fel så tar jag gärna emot det!! Sedan sprättade jag naturligtvis sönder två av hålen som jag snabblagade med tät sicksack. Då ville jag bara bli färdig och prova den i vagnen!

Summa sumarum kan man säga att det är ett rejält fuskbygge som inte tål närmare granskning. Men framsidan är helt okej och när den är på plats i vagnen så syns det inte hur fult jag sydde ihop vändhålet och de lagade knapphålen för remmarna... Så jag som är en petmaja blev på det stora hela väldigt nöjd - men nästa gång jag syr en dyna ska jag vara mer noggrann :)

7 kommentarer:

 1. Tycker den ser jättefin ut! Duktigt!

  SvaraRadera
 2. Ser jättefin ut på håll i alla fall! :) Jag har länge tänkt sy en dyna till vagnen men än har det inte blivit av...

  SvaraRadera
 3. Fuskbygge eller inte- den är riktigt snygg! Det är ju tur att man oftast är sin egen strängaste betraktare :-)

  SvaraRadera
 4. Det bästa med att sy till sig själv är att man kan "fuska" lite och att allt inte behöver vara perfekt. Det är aldrig någon som märker något ändå :-) Den ser himla fin ut och jag är impad av dig att du bara slängde ihop den på en kväll sådär :-)

  SvaraRadera
 5. Ser ju superfin ut! Känner igen detdär att man är så ivrig att testa när man syr nåt nytt att man lätt blir lite slarvig, men här syns det ju absolut inte.

  SvaraRadera
 6. Vilken snygg dyna! Tycker flodhästtyget är så snyggt. Passar ju jättebra till att piffa upp vagnen med!

  SvaraRadera