Välkommen!

10 maj 2010

Tröja till trollungen

Sydde precis klart den här tröjan till makrillen. Passade på när jag ändå hade svart tråd i maskinen och höll på att sy två tröjor som ingår i en beställning. Tänk så fort man kan sy klart tre tröjor när man gör samma moment på alla tröjor samtidigt!! Effektivitetssömnad!!
Älskar den mjuka interlocken med troll från Mjuka tyger. Just den här orangea har jag bytt till mig i ett byte med Strumpetossa. Det är verkligen en snygg orange tycker jag! Kanske lite mörk nu så här till våren/sommaren, men interlocken är så mjuk och skön att jag inte kunde låta bli att tänka på hur mysigt det måste vara att ta på sig denna tröja när det blir lite kyligare i luften framåt kvällen... *drömmer om ljumma julikvällar med luften tung av kaprifoldoft och med hud som smakar salt efter en dag vid havet*

En raglan som vanligt :) Tycker att raglan är oslagbara - både snygga och praktiska. Går att variera på hur många olika sätt som helst. Grundmönstret är från Meedom form 1, men omarbetat. Jag förlänger t ex alltid storleken ett snäpp mindre för att få en lite smalare tröja.Bjuder även på en sommarbild, så att ni fattar hur mycket jag längtar efter dessa sommarkvällar :) Just den här bilden är tagen på ett av mina favoritställen på jorden... Om man kan vara kär i en plats så är jag det i den här!!

6 kommentarer:

 1. Åh - sommarbilden är underbar. Och jösses vad dina ord liksom bara fick det att längta i hela kroppen på mig. En sorts fysisk längtan på något sätt, efter just de där sommarkvällarna på sommarstugans altan med utsikten över havet.

  En fråga ang Meedom (har aldrig sytt efter det mönstret), menar du att du går ner en storlek på bredden, men förlänger den? Har förstått att Meedom kan vara lite stora i storleken...

  SvaraRadera
 2. Japp, precis så gör jag med storleken. Brukar även tajta till halsringningen då jag även tycker att den kan vara stor även med minsta halsringningen.

  Av någon konstig anledning så verkar halslinningen lite stor på just den här tröjan. Tröjan har legat tillklippt ett tag så jag kommer inte ihåg om jag klippte extra sömsmån...

  SvaraRadera
 3. Mm, sommar, du fick verkligen igång sommarlängtan med dina bilder och ord. Tröjan är ju så snygg också med fina raglanstickningar!

  SvaraRadera
 4. Superfin, snygg modell:)Ja visst är tyget härligt, tycker jag med supermjukt. Och jag gillar den gula och den gröna färgen. Den gula var nog finast.

  SvaraRadera
 5. Mina första 30 somrar tillbringade jag vid havet utanför Tanumshede och nu har mina föräldrar sålt huset där men varje år så här års får jag en längtan efter att åka till västkusten. Din bild gjorde inte längtan mindre.

  Superfin tröja! Men det är de ju alltid! Jag förlänger också Meedom, brukar klippa till jacklängd. Och väljer en storlek mindre än det är märkt i boken. Då brukar form 1 bli toppen.

  SvaraRadera
 6. Superfin tröja och jag kan bara hålla med om västkusten ;-).

  SvaraRadera