Välkommen!

13 april 2010

Å en, å två...

Det räknas väldigt mycket här hemma för tillfället. Det är faktiskt så att man kan räkna otroligt mycket saker i vardagen. Trappsteg. Strumpor. Makaroner. Mammas tyger. Ett och åtta är favoritsiffrorna. Lätt att säga helt enkelt. När det inte räknas så leks det "kååja". Under pallen i köket. Under skötbordet. Under torkställningen där jag hängt senaste tygtvätten på tork. Det verkar vara en rätt behaglig tillvaro om du frågar mig.

Nu har jag satt sax och maskin i det senaste kojtyget, bruna ubåtar från Znok, designade av superbraiga Johanna Ahlard!! Och eftersom det är lite lite att räkna till ett så tänkte jag i alla fall sträcka mig till två, så i farten hängde även det underbara kanintyget med bruna kaniner på blå botten med - min absoluta favorit bland kaninerna. Lyckliga jag har bytt till mig en tygbit av dem med BillaBa. Supertack!Mönstret är från Meedom, form 1 i förlängd storlek 86 (80 enligt mönstret m a o). Samma som till kaninerna i det här inlägget och apor och lejon i det här. Fast med kort ärm, vill säga. Smalnade även av ärmarna något.

Jag som för närvarande har dille på vita kantband passade på nu när det handlade om kortärmade tröjor och slog på stort och gjorde även ärmarna i vitt. Snyggt tycker jag!! Nu funkade kantbandningen bättre, återgick till mina vanliga inställningar på maskinen vilket blev kalasbra - så nu ska jag inte fippla med den inställningen fler gånger.

Sist men inte minst undrar jag varför jag inte sytt mer i bomullsinterlock?! Det är ju mycket lättare att sy i än jersey... *polletten trillar ner*

8 kommentarer:

 1. Jättefina tröjor, riktigt snyggt med vita ärmar å kantband!

  SvaraRadera
 2. supersnygga tröjor!!! Somrigt/vårigt med vitt mot det annars så färgstarka tygerna. Härligt att du redan satt saxen i de turkosa kaninerna - hos mig har de legat i skåpet ett bra tag nu =)..

  SvaraRadera
 3. Supersnygga! De brun/turkosa kaninerna är mitt absoluta favorittyg ;-).

  SvaraRadera
 4. Riktigt sommar fräscha tröjor bägge två! Själv har jag nog mer gått från interlock till jersey för att jag tycker jersey plagg håller formen bättre men du har rätt i att interlock är lättare att hantera.

  SvaraRadera
 5. Så jättefina tröjor. Här är det en till som syr mycket vita kantband för tillfället. Vart köper du tyget till dina?

  SvaraRadera
 6. Härliga sommartröjor, mysiga färger du använt, jag älskar vita ärmar, på T-shirtar går det ju lite bättre än på långärmat för de blir ju lätt solkiga...

  SvaraRadera
 7. tjusigt!
  gillar starkt att du bryter med vitt:))

  SvaraRadera
 8. mycket lättare att sy i-dock förlorar de snabbt passformen till skillnad mot jerseyn...

  SvaraRadera