Välkommen!

14 mars 2010

Två till

Fortsätter på mitt mission att sy tröjor till makrillen. Här är två som jag blev riktigt nöjd med - gillar verkligen kombinationen av turkos/orange och mint/orange! Sen har jag snöat in på fuskcoversömmar... Resultatet blev vårigt och karamelligt på samma gång! Mönstret är det vanliga, en förlängd Meedom. Stjärnor från JNYdesign, apor och mudd från Stoff och Stil.
Idag har vi sett krokus ute i trädgården intill granitgrunden - underbart! Nu är det verkligen vår!! Men det är klart, jag undrar hur mina julrosor mår långt där nere under snön...

12 kommentarer:

 1. Mycket snygga tyger och färgkombinationer! Tröjorna ser riktigt välsydda ut! Hur gör du "fuskcoversömmarna"?

  SvaraRadera
 2. Super snygga bägge två! Gillar kombon med orange kantband, önskar att jag skulle hitta tyg till byxor i den orange färgen... Undrar oxå över "fuskcoversömmen", har för mig att Doris och Assar beskrivit hur hon gör men jag har nog dåligt minne:)

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga tröjor!

  Det kommer ju en dag när body känns opraktiskt och man behöver tröjor istället. Vi bytte till tröja när I nådde strl 80 och kunde gå ordentligt.

  Gillar färgerna, turkos och orange rockar fett ihop! :D

  SvaraRadera
 4. Tackar!! Fuskcoversömmarna syr jag på overlocken med delarna aviga mot aviga. Sedan stickar jag ner sömmen mot fram- resp bakstycket med en raksöm på vanliga maskinen. Det funkar bra tycker jag. Vips så har man en fuskcoversöm! Tror att Doris & Assar gör så också. Bara å prova!

  SvaraRadera
 5. Fina tröjor!

  Har också snöat in lite på fuskcover men jag använder flatlocksömmen på overlocken istället.

  SvaraRadera
 6. Utrolig kule gensere du syr!
  Heldig du er som allerede har vår! Her er det full vinter enda, og jeg er så lei av vinteren at jeg gir den bort på bloggen min (give away!)

  SvaraRadera
 7. Tokfina!! Japp, jag syr fusk-cover precis som du :-)
  Ha en bra vecka! :-)

  SvaraRadera
 8. Jättefina tröjor! Måste nog också ge mig på det där med fuskcover... Vilken form (på meedoms mönster) använder du, och vilket halshål?

  SvaraRadera
 9. Jag använder form 1. Utan sömsmån i sidorna. Och "taet halshul", hur man nu skulle översätta det till svenska... :)Det smalaste halshålet i alla fall!

  SvaraRadera
 10. så snygga även dessa!!!!

  SvaraRadera
 11. En nybörjarföljdfråga: Om man syr raksöm på fuskcovern blir inte resultatet stumt och kan brista då? Eller spelar det inte så stor roll i en raglansöm (jämfört med halsringning exempelvis)?
  I vilket fall, tack för tipset!!

  SvaraRadera
 12. Mia: jag har ingen mail att nå dig på så jag svarar här.

  det har jag också funderat över. men än så länge har det hållt bra!! jag syr med 2-2.5 i stygnlängd.

  lycka till!!

  SvaraRadera