Välkommen!

6 februari 2010

Familjen mössa

Min man behövde uppdatera sig på mössfronten. Jag kunde mycket väl tänka mig (ytterligare) en kronmössa och makrillen, ja han kan väl knappast få för många mössor - eller? Resultatet blev tre mössor - pappa mössa, mamma mössa och makrill mössa. Mmmm, jag älskar mössor!

Pappa mössa i randig jersey från Tygpyssling. Mamma mössa i enfärgad jersey från JNYdesign och makrill mössa i svarta elefanter i jersey från Jofotex. Makrillen brukar för det mesta ha mycket färg på sina kläder (om man räknar bort alla bruna inslag!!) så i den här svartvita mössan såg han helt plötsligt ut som en liten gangster - mammas lille snygging! Den uppmärksamme ser också att jag och makrillen snart har samma mösstorlek...

Kronmössan enligt mitt eget recept. Likaså den vanliga ordinära mössmodellen -egenritad efter egna mått, men knappast unik i bloggvärlden!


Egentligen har jag inte tid att sy bara för att. Jag har fortfarande en hög beställningar som jag "borde" beta av. Men när man syr ska det inte finnas "borden" så därför slinker det in en och annan nöjesömnad. Man kan säga att jag passat på att sy mössorna när jag ändå haft maskinerna trädda med rätt tråd!

8 kommentarer:

 1. Söta mössor! Gillar dina namnlappar massor.

  SvaraRadera
 2. Det verkar som om du har hamnat i ett möss stimm;) Fina blev de iaf och visst är det kul att sy mössor?! Kul med beställningar men man får inte glömma att nöjessy!

  SvaraRadera
 3. Jättefina!!
  Fullkomligt ÄLSKAR det brun/orange tyget.. är det campandeno (eller vad det nu heter, det där dyrare tyget?)
  :-)

  SvaraRadera
 4. fina! tycker att det låter sunt att slinka in med lite sömnad för egen del blad beställningarna, det håller ju uppe kreativiteten och humöret!

  Förresten, såg du att du har en award att hämta på min blogg?

  ;-)

  SvaraRadera
 5. Superfina! Den rosa skulle passa mig :-D

  SvaraRadera
 6. Kul att fler än jag gillar mina namnlappar - jag är själv väldigt nöjd!!

  Yepp, jag är lite mösstokig. Det är ju så snyggt mer roliga mössor!

  Den randiga trikån är sk campechano.

  Tack Linda för utmärkelsen!!

  SvaraRadera
 7. Även min sambo har fått sin en mössa! En rip-off av din kronmössa :-O I min variant får man dock absolut inte titta på insidan :-) Klurade länge på hur du sytt men fick inte till det riktigt.

  Han provade den jag fått av dig och var så nöjd att han ville ha en egen. Han var på väg ner på stan för att KÖPA en mössa - hur var det där med skomakarns barn... Den har inte dykt upp i bloggen än men jag ska visa upp "stöldgodset" förr eller senare ;-)

  SvaraRadera