Välkommen!

28 februari 2010

Det går väl sådär...

...med mina tillklippta mönsterdelar kan jag ju säga. Nu i helgen har jag lyckats sy ihop två bodies, knåpa ihop ett pösbrallemönster i stl 80 och sytt ihop ett par byxor utifrån detta mönster (eller två rättare sagt, efter första försöket insåg jag att mönstret behövde arbetas om). Nu saknas bara tryckknappar i bodysarna. Och en klänning/tunika. Sen kan min kusins beställning gå iväg. Suck!

Men inte *suck* för att det är tråkigt att sy. Snarare för att det går så långsamt att komma framåt. Jag har fullt med idéer i huvudet men kommer ingenstans känns det som. Makrillen var förkyld under hela förra veckan och fick sedan öroninflammation lagom till helgen. Stackarn. Ett tag önskade jag att jag var en känguru så att jag hade kunnat stoppa ner honom i fickan på magen, där hade han nog haft det bra. Det är först idag, söndag, som han är piggelin igen. Men nu är jag sjuk. Förmodar att det är dagisföräldrarnas vardag ;)

Fick hem trädtyget och skogstyget från Mjuka tyger i fredags. Hade tänkt sätta saxen i dem nu i helgen, men det satte dunderförkylningen stopp för. Får helt enkelt bli en annan gång. Men jag längtar verkligen efter att få sy av trädtyget... Mmmmmmm!

Nu till en fråga: när ni syr i velour, vilken stretchnål använder ni då? 90 eller 75?

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Känner igen mig, här händer inte så mycket nu..
  Jag använder nog mest 90.

  SvaraRadera
 2. Förstår precis! Har oxå haft sjuka barn förra veckan och så har det ju varit OS som tagit tid från syningen har jag märkt...=)

  Har inte funderat över nålstorleken hittills...

  SvaraRadera
 3. Klarar du dig utan hoppstygn med 75 nålar använd det. Ju tunnare nål ju mindre skada.
  Men 90 funkar utmärkt i velour :)

  SvaraRadera
 4. Kjedelig når barna er sjuke.. Sitter her med ei lita ei med ørebetennelse og lungebetennelse jeg også.. Skikkelig pjusk er hun stakkar. Og typisk at sånne ting kommer når man har mange syprosjekter på gang :o/

  SvaraRadera
 5. Jag har sytt med 75 i velour, och det funkade bra. Fast, nog övervägde jag att ta en 90-nål först, velouren känns ju liksom så tjock.

  SvaraRadera
 6. Tack för era svar. Jag använder mestadels 75-nålar. Men på sistone har jag börjat fundera på om det var så att jag borde köra på 90. Tycker också att velour känns så tjock.

  SvaraRadera