Välkommen!

16 juni 2014

Sommar!

Tiden rusar iväg. Det har blivit sommar!!

Det har däremot inte blivit mycket sytt. Det har gått flera veckor utan att jag suttit vid maskinerna. Och för första gången sedan makrillens första sommar har jag köpt barnens alla sommarkläder - tröjor, shorts, linnen och klänningar. Känns väldigt konstigt. Men också väldigt skönt. Nu kan jag sy det jag vill om andan faller på, utan att jag behöver känna att "jag borde" sy för att byrålådorna gapar tomma.

Efter många, många veckor fick jag tummen ur och blev klar med detta lapptäcke som min syster beställt i present till en liten kille. Ja, faktiskt till den lille killen i prematurkläderna i förra inlägget. Är väldigt nöjd med färgvalet, nästan så jag tror att detta är det finaste täcket jag sytt! Som vanligt är det bara vintagetyger i lapparna på framsidan.

11 kommentarer:

 1. Åh, for et herlig teppe! Så fine farger.
  -jeg har det også som deg i år, har kjøpt en del sommerklær til jentene. Det må vel være ok innimellom det også:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att höra att jag inte är ensam! När det kommer till trikå så kan jag nästan tycka att den i köpta kläder är något tunnare och skönare att använda på sommaren än den trikå jag köper :)

   Radera
  2. Helt enig med deg der. Skulle finne stoff til en t-skjorte i går og tenkte det samme, de jersey stoffene jeg har er nesten litt tykke. God unnskyldning for å kjøpe et par istedenfor:)

   Radera
 2. Vad roligt med ett inlägg från dig, jag har saknat dig! Kul att du har sytt lite - det blev ju ett jättehärligt täcke!

  vilken tur att det finns fina barnkläder i affärerna också så att symåstena försvinner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - vad fint att höra att man varit saknad! Det värmer! Ja, det känns mycket mer lockande att sätta sig vid maskinerna nu :)

   Radera
 3. Oooj, hvor er det bare et FINT tæppe :-))) Og ja, jeg kender godt det der med at man ikke får syet en masse, nu hvor sommeren har ramt Skandinavien! Jeg savner at sy...men sommeren 'hiver' i mig for at komme udenfor ;-)

  SvaraRadera
 4. Fint lappeteppe. Det gjør nok stor lykke hos den lille (og mammaen) som skal få det :)

  SvaraRadera