Välkommen!

30 juni 2014

Babyboom!

Du som följer mig på Instagram har förmodligen redan sett det här, det är onekligen lite enklare att snabbt visa resultat av sömnaden där... Ni får helt enkelt blunda. Eller läsa vidare om ni vill.

På jobbet har vi babyboom. Tre kollegor har fått/ska ha barn nu i sommar. Bara det att bäbis tre i turordningen, som egentligen skulle komma i augusti, bestämde sig för att anlända lite snabbare än de andra två. Allt har gått bra och även om hon är liten så är hon en riktigt liten kämpe. Älskar den nöjda minen på bilden nedan. Hon fick en del prematurkläder (body, tröja, byxor och mössor) i present av mig - och storebror, ja han fick ärtpåsar. Mina barn älskar sina ärtpåsar och leker mycket med dem. De används som mat i olika former, att balansera omkring med, att kasta, att lasta med. Det är bara fantasin som sätter begränsningarna. Jag har fyllt dem påsarna med vanliga gula ärtor. Såklart inget för småttingar att leka med, men min treåring klarar det galant.
Bäbis två i turordningen kom också ett par veckor för tidigt. En liten pojke som jag hade förmånen att få träffa när vi hade sommaravslutningsfrukost på jobbet i förra veckan - och han var bedårande söt. Inspirerad av färgerna på en filt som han hade på en av de första bilderna jag såg honom så sydde jag en vimpel i röda och blå vintagetyger. Jag är personligen väldigt svag för vimplar och tycker att de är den perfekta inredningsdetaljen i ett barnrum.


Det är inte bara mina kollegor som får barn. Min lillasyster ska också ha barn i sommar. Och jag ligger fruktansvärt efter med klädproduktionen till Maj-Björn, som är arbetsnamnet på den lill* i magen. Fick lite panik och tänkte att OM nu även Maj-Björn bestämmer sig för att anlända för tidigt så är det på tiden att jag åtminstone syr en mysfilt som kan följa med i BB-väskan. Sagt och gjort - det blev en filt med en härlig färgkombo som ger sommarkänsla, sydd i molninterlock och randig jersey. Tur att det snart är semester så att jag kan ägna symaskinerna lite mer tid.


2 kommentarer:

  1. Fina saker som alltid! Underbar liten tjejja!

    SvaraRadera
  2. Så skjønn liten baby, og finfine klær du syr :)

    SvaraRadera