Välkommen!

8 mars 2014

3 års-present

På måndag fyller vår snultra 3 år! Tänk vad fort tiden går...

Jag står som vanligt något handfallen inför själva födelsedagen - vad ska man hitta på i presentväg?! Våra barn har verkligen inget överflöd av leksaker, men de lider knappast någon brist på sådana heller. Tycker att mycket som riktar sig till våra barn är skräp samtidigt som de föredrar plastiga skitleksaker framför mer rejäla i trä... Så vad ger man en treårig tjej? Eftersom hon gillar att hjälpa till i köket när vi lagar mat och bakar så tänker jag att hon ska få några riktiga köksredskap och det här förklädet. Jag tror att hon kommer att uppskatta det!

Förklädet är klippt på frihand med utgångspunkt i ett egensytt som en vän gav makrillen för flera år sedan. Nu är det dock lite för litet, men vi använder det fortfarande. Tyget är en grövre bomull som jag köpte från SoS för några år sedan och som blivit liggande. Nu kom det äntligen till användning. På en halvtimme slängde jag ihop det hela. Enkelt och snabbt med snedslå. För att kunna trä förklädet över huvudet har jag gjort bandet i halsen rätt långt. Om man då bara knyter förklädet som det är hamnar det långt nere på magen. Opraktiskt. Men om man knyter som jag gjort på bilden så kan man reglera hur högt man vill ha förklädet. Smidigt!

4 kommentarer:

  1. Det var et flott forkle - en fin gave til din jente på 3-år. Min jente som ble 3 år i desember er også glad i å være med på kjøkkenet. Jeg fikk også lyst til å sy forkle nå :)

    SvaraRadera
  2. Jättekul när dom vill vara med i köket, superfint förkläde!/Åsa

    SvaraRadera
  3. Blir ju super duper att baka i.

    SvaraRadera