Välkommen!

16 februari 2014

v7. Tada! En bild från mitt vardagsrum

Det har varit en period med lite mindre sömnad igen. Vi har varit sjuka och orken har inte riktigt räckt till. Veckan som kommer gör jag dessutom min sista arbetsvecka på mitt nuvarande jobb, så jag försöker att bara ta det lugnt och göra det som känns bra. Just nu drar tvn mer än maskinerna.

Nog om det. Några har önskat bilder från vårt hus för att se lite mer hur jag bor. Och det kan jag väl bjuda på. Ytskikten i det här huset lämnar lite att önska, men jag känner inte att vi stressar så mycket med det nu. Vi planerar hur vi vill ha det och skyndar långsamt. Det finns annat som är mer prioriterat just nu. Fönsterrenovering och att återställa ett tak och en vägg efter en vattenskada.

Vårt hus är byggt på 30-talet och ligger på en kraftig sluttningstomt mot söder. Här växer stora ekar och tallar och vi känner nästan att vi bor bland trädtopparna. Vår grannes hus ser man genom fönstret nu på vintern, men när träden har löv så ser vi det knappt. Vardagsrummet vetter mot söder och badar i sol under sommaren. En balkongdörr (på bilden är den hitom matsalsbordet) leder ut till en gigantisk, väldigt ful altan. Jag kallar den för dansbanan, så stor är den. Inget vi hade fått för oss att bygga, den är väldigt oproportionerlig till huset, men den är en stor tillgång sommartid!

Nu med den låga vårsolen så ser man verkligen hur skitiga våra fönster är... Längtar efter att renovera dem så att vi kan öppna och tvätta dem. Vi saknar persienner i fönstren bakom soffan så där behöver vi långa gardiner om man ska kunna se på tv. Gardiner är bland det tråkigaste jag vet att sy. Dessa kommer således från IKEA. Det enda jag sytt här är alla kuddöverdagen. Att vi gillar 50- och 60-talsmöbler undgår nog ingen. Teakskåpen, stringhyllan och ekstolarna runt matsalsbordet har jag hittat själv på loppis.  Glasvaserna är loppisfyndade av mig eller min mamma. Det ovala matsalsbordet i teak, det stora grå skåpet bakom detta, fåtöljen med fårskinn i soffhörnan (skinnen är från min systers får) och kistan som vi tillfälligt använder som soffbord har jag fått av min pappa som är antikhandlare och jobbar med byggnadsvård. Jag kan ju passa på och smygpromota pappas nyöppnade hemsida www.patina.nu!

Det jag gillar minst är de vita Billybokhyllorna som bågnar av våra tunga böcker. Här planerar vi elfahyllor utmed hela väggen, men först ska rummet tapetseras om. Och sen har vi inte riktigt tagit tag i upphängningen av tavlor. Men det kommer. Nån gång.

(Det här är en del av min sybloggalmanacka 2014 - en bloggrubrik per vecka enligt den här listan!)

3 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅÅ vad fint ni har det!!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar ert vardagsrum! Stort ljust och härligt! Matsalsmöbeln ser riktigt fin ut. Jag tänker och drömmer mycket kring inredning nu när vi själva ska flytta till stort hus... just det ja. i november var det ju. Det gick förresten inte att kommentera från mobilen idag. Skumt!

    SvaraRadera
  3. Oj så fint ni har det! Jag älskar samlingen av glasföremål, så snyggt!

    SvaraRadera