Välkommen!

21 januari 2014

Tröja till mig

Jag har en köpt tröja med pingvinärm som är rymlig och bekväm och som jag gillar massor. Urskön! Problemet är bara att tyget noppar något fasansfullt och är det något som drar ner intrycket (enligt mig) så är det noppiga kläder. Jag är allergisk mot noppor!

Men modellen är fantastisk som sagt och därför tog jag helt enkelt och ritade av tröjan. Jag hade svart viscose jersey hemma med ganska tungt fall. Har en annan rymlig top i detta tyg så jag vet att det är av bra kvalitet. Jag gjorde det enkelt för mig och fållade bara eftersom jag var rädd för att kanta eller mudda i viscose, kan ju inte säga att jag känner mig direkt hemma att sy i sådana tyger. Tyvärr tog jag till för mycket fåll i halslinningen så att tyget rynkade sig framtill. Inte snyggt och väldigt irriterande. Men jag är lat och orkar inte sy om så den får vara sån. Jag döljer det med en scarf. I övrigt är jag väldigt nöjd! Kommer att bli fler av den här modellen, men då ska jag skippa sömsmånen tror jag och så ska jag anstränga mig och mudda halslinningen och sticka ner sömsmånen. Det borde även gå att sätta muddar i ärmsluten istället för att fålla och då kan man ju t ex ha en färg på tröjan och en på muddarna. Hmmm, tål att funderas på. Och så kan jag nog göra den något kortare.

Ni får hålla till godo med usel mobilbild - bättre än såhär blir det inte. Jag använde tröjan till jobbet i måndags och det gick alldeles utmärkt! Så skönt det känns när man kan sy snygga tröjor själv.

6 kommentarer:

 1. Jättefin och ser så skön ut.
  Jag har också en likande "köpe" som är muddad i samma tyg som tröjan, kanske kan vara något att prova :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, den likte jeg! Så fin:)

  SvaraRadera
 3. Supersnygg! Jättefin modell.

  SvaraRadera