Välkommen!

6 juni 2012

Pastell!

Jag är inte speciellt förtjust i kvaliteten på Stoff och Stils jersey. Nu har jag knappast provat all deras jersey, men tillräckligt många olika tryck för att bilda mig en uppfattning. Den jag har provat hitills är mjuk och skön, men håller inte alls bra i tvätten. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa det här äpple- och pärontrycket. Såg framför mig en tröja med orange kantband. Men ibland blir det inte alls som man tänkt sig. När jag satt där med tröjan utklippt framför mig och testade olika färger på kantband så insåg jag att det finaste av allt var med rosa... Jag som inte är så förtjust i rosa. Men i vissa kombinationer är det väldigt fint.


Mönster: 
Eget i stl 80 som jag breddade och förlängde. Tyvärr glömde jag att förlänga ärmarna lite så de är lite korta i förhållande till längden.

Material: 
Jersey från Stoff och Stil. Rosa interlock från MG tyger.

Sämst: 
Upptäckte när jag fotade tröjan att det är en missfärgning vertikalt i tyget vid sidan på framstycket. Återigen så himla typiskt Stoff och Stil, på sistone har jag haft flera småfel och missfärgningar på tyger jag beställt därifrån... Oftast har jag inte märkt dem förrän de är tvättade och jag har satt saxen i dem. Fruktansvärt irriterande. Har inte orkat bråka, men nu är nog måttet rågat... Och att jag glömde att förlänga ärmarna. Jag får helt enkelt byta ut kantbanden mot mudd framöver.

Bäst:
Färgkombon. Jag ÄLSKAR den här tröjan. Knappt så att jag vill börja använda den. Trots den lilla skönhetsmissen på framsidan och något för korta ärmar.

8 kommentarer:

 1. Tjusig tröja! Vad är det egentligen för färg på tyget? Gulgrön? Syns lite dåligt på min skärm. Måste rekommendera stoff och stils randiga jersey - den tycker jag är jätteskön i kvalitén och verkar hålla bra i tvätten också. Har bla sytt ett linne åt mig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sandfärgad botten och ljusblå äpplen och päron.

   Tack för tipset om den randiga. Då ska jag prova den vid tillfälle!

   Radera
 2. Men snygg blev den! Helt perfekt med rosa till. Ja deras kvalite är väl lite sådär, men håller med föregående talare att den randiga är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hmmm, två som rekommenderar randigt - då ska jag prova den!

   Radera
 3. Superfin! Jag tycker oxå deras tyg med tryck håller dåligt i tvätten. Man lockas ju av de bra priserna! Men sedan blir man ledsen när de är tvättade och ser sjaskiga ut och man har lagt en massa tid.

  SvaraRadera
 4. Den var verkligen supersnygg i färgkobinationen. Attans; nu fick du mig också sugen på den där jerseyn.

  SvaraRadera
 5. Ja, den blev väldigt fin med rosa. Ibland talar liksom tyget för sig självt, och då är det bara att hänga med. :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig tröja! Och fin blogg du har, får lägga till dig bland mina favoriter så jag hittar hit oftare!
  Jag har inte samma uppfattning om deras tyger, jag har sytt en hel del i det och tycker att det hållt bra i färgen. Bla deras vilda djur nu har min lille kille en body i som är använd massor!

  SvaraRadera