Välkommen!

25 juni 2012

Fem fina fåglar...

Min hjärna har tagit paus. Eller så går den på högvarv. Jag vet inte. Det är inte mycket jag får gjort på kvällarna just nu. Men de här söta små fåglarna har jag i alla fall lyckats knåpa ihop efter tips om mönster i en fb-grupp jag är med i. Hela tiden jag satt med dessa så malde i mitt huvud "Fem fina fåglar satt på en gren, en ramla av, så var det bara en, två, tre, fyra fåglar kvar. Fyra fina fåglar..." Ja, ni fattar! Flocken ska utökas och lämplig gren ska väljas på vilken fåglarna sedan ska få sitta. Sedan ska grenen sättas upp i taket i något av barnens rum. Eller varför inte i hallen?Mönster: 
Mönstret till de fina fåglarna hittar du här.

Material:
Till varje fågel har jag använt två olikmönstrade vintagetyger. Till stoppning har jag plattvadd som blivit över när jag sytt lapptäcken.

Sämst: 
Kanske att vi behöver genomföra flytten innan det är läge att sätta fåglarna på sin gren.

Bäst:
Att  barnen älskade fåglarna. Åtminstone tolkar jag makrillens flygplanslek som det. Och snultran, ja hon gick omkring med ett fågelhuvud i munnen och en fågel i varje hand...

4 kommentarer:

 1. Så söta! Det där mönstret måste jag få. Och jag får en härlig bild framför mig när dina ungar går loss med fåglarna.

  Jag blev alldeles ledsen när jag kom på att jag kanske inte hinner komma upp innan ni flyttar. Det är ju snart ju!!!! Tur ni flyttar nära =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu börjar minsann lite flyttfeber att infinna sig. Som syrran sa när vi sa hejdå i helgen, nästa gång vi ses tar det bara 30 minuter åktid. Helt galet!! Jag ser fram emot att ha dig närmre :)

   Radera
 2. Ojoj så läckra fåglar, helt underbara! =)

  SvaraRadera