Välkommen!

8 september 2011

Vindskydd till P&T

Så äntligen fick jag tummen ur att sy ett vindskydd till vagnen. Det krävdes blåst, regn och rusk för att jag skulle ta mig i kragen. Och nu när det äntligen är färdigt så är det sol och varmt igen. Men det ska jag väl inte klaga på, för rusket lär komma tillbaka.

Sydde  vindskyddet utifrån mönster från SKROTdesign, men tyckte att det såg lite bylsigt ut, så jag la till två extra intag, ett nere vid fötterna och ett upptill. Fick detta tips av Sydd av C. Vet inte om det blev så mycket bättre, det blev i alla fall inte lika snygga som Sydd av C:s. Satte kardborre vid fotstödet och upptill. Men när jag provade vindskyddet på så upptäckte jag att det inte funkade att fästa kardborren kring suflettfästet, utan de fick fästas kring sidoramen. Typiskt nog hade jag då sytt klart hela vindskyddet eftersom snultran låg i vagnen när jag sydde det, och därmed inte kunnat prova det under arbetets gång. Det fick bli en nödlösning, om än en ganska snygg och funktionell sådan, nämligen tryckknappar. Satte två röda plasttryckknappar upptill och sydde två flärpar med en tryckknapp i varje ände. Nu sitter det snyggt och bra. Kanske skulle jag gjort den nervikbara delen något större så hade den skyddat bättre när snultran ligger ner i vagnen. Men på det hela är jag rätt nöjd. Snultran ser ju onekligen rätt nöjd ut hon också, den lilla linslusen.

Svart bävernylon från S&S och slaktad röd fleecefilt från gömmorna. Kardborre och tryckknappar.6 kommentarer:

 1. Snyggt OCH praktiskt!!! =o)
  Fina färger också!

  SvaraRadera
 2. Blev ju kanonfin! Nu är paketet på väg till dig men glömde lägga i en sak så kommer ett på måndag med;) kram

  SvaraRadera
 3. Enkelt snyggt! Ser ju onekligen skönt ut där under.

  SvaraRadera
 4. Snyggt!

  Jag har precis sytt en dyna till min P&T, en gammal e3:a. Vita moln på grå botten. Väldigt nöjd blev jag, men har inte hunnit blogga om den ännu :) som vanligt...

  Ska väl pimpa med bumperskydd och bältesmuddar också. När tiden finns.

  SvaraRadera
 5. Tjusigt. Jag har ett från SKROT till min P&T. Mycket praktiskt och välanvänt!

  SvaraRadera