Välkommen!

6 mars 2011

Grönt är skönt!!

Idag färgsorterade jag mina vävda tyger. Jag insåg ganska snabbt att jag har ganska mycket vävda tyger, samtidigt som jag är ganska dålig på att använda dem. Jag är en riktig tyghamster :) Bestämde mig därför för att göra något åt saken. Jag har inte tidigare sytt något lapptäcke, kanske på tiden att ge sig på ett sådant projekt?! Eftersom jag är väldigt svag för gröna nyanser och jag dessutom hade väldigt många retro tyger i grönt så fick det bli ett sådant. Lapptäcket är ca 70 x 80 cm och har en enfärgad baksida i ljust lindblomsgrön lakansväv. Däremellan ett lager fleece. Resultatet blir ett mjukt och skönt täcke att använda som filt i spjälsäng. Eller så som jag ofta använt mina filtar, direkt på soffan/golvet/gräset med bäbis på! Är supernöjd med resultatet. Men eftersom jag har planer på ett lapptäcke i andra färger till mig själv så lägger jag detta i Makrillshopen.


Mina vävda tyger sorterade efter färg. Behöver nog införskaffa lite fler plastbackar att förvara tygerna i tror jag... Usel bildkvalitet, jag vet. Men ser ni vårsolen som lyser in på de gröna tygerna på toppen av högen?! Mmmmm, vårsol!!!!!

10 kommentarer:

 1. Men vad ska man göra med alla dessa tyger som bara kommer till en? Fattar inte hur de bara kan föröka sig när man vänder ryggen till. Are they fabrics or rabbits? för att parafrasera Mel Brooks.

  Vad kul att du kan sortera upp och göra såna där saker som aldrig blir gjorda "i vanliga fall" och njuta av vårsol. Vårbarn är härliga att vänta på det sättet. Allt går åt rätt håll.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är grönt skönt, och vad fint lapptäcket blev!

  SvaraRadera
 3. Det är St Patricks Day ganska snart -det här är perfect för det!:D

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint när du har sorterat det sådär fint! Underbart lapptäcke!

  SvaraRadera
 5. Superfint!!! Älskar allt det gröna:)

  SvaraRadera
 6. Jättefint lapptäcke! Fint sorterat också!

  SvaraRadera
 7. Å så fint! Älskar grönt!!
  Välgjort!

  SvaraRadera
 8. omg, så fint! gröna tyger är min näst största svaghet... och färsorterade tyger är min största!

  SvaraRadera
 9. Åååh vad fint!!!! Helt underbart!! Så fina tyger tillsammans! Jag älskar också gröna tyger och har själv just snöat in på lapptäcken! Det är så himla roligt att sitta och plocka med lapparna.... :)

  SvaraRadera
 10. Så kul att hitta en som är likasinnad ;)
  Älskar med tyger och har massor ;)
  Och sy lapptäcke av retrotyger...me like to ;)

  Återkommer igen!

  Kram Marina

  SvaraRadera