Välkommen!

28 september 2010

En favoritkanin och lite omtanke

För ett ganska bra tag sedan sydde jag en body i ett av mina favoritkanintyger från JNYdesign. Den fotades och... glömdes bort. Så här kommer den nu.  Inget märkvärdigt. Just för tillfället tycker jag det är fint med 2x2 ribb på kantband - får se hur länge den "trenden" håller i sig här hemma :) Gillar den jättemycket så den får nog stanna kvar här hemma.
I helgen kände jag att det var dags att ge overlocken en dos med olja. Läste i manualen att det kan vara på sin plats att olja en gång i veckan. Jag har inte oljat sedan jag fick hem den i oktober förra året... Och då har jag sytt i stort sett fem av sju kvällar i veckan under kanske åtta månaders tid... Ska jag skämmas eller?! Efter det tyckte jag nog att maskinen lät betydligt nöjdare. En nöjd maskin ger en nöjd hobbysömmerska. Framöver ska jag vara lite mer generös med oljan!

8 kommentarer:

 1. Läcker!
  Jag har inget kanintyg, funderar titt som tätt på att se om jag kan få tag på lite, men det blir aldrig av.

  Overlock ja - jag har mammas gamla stående hemma, men vi kommer inte riktigt överens, jag får inte till trådspänningen tror jag. Alla mina sömmar blir så "slappa" när man drar i dem. Hmm, kanske ska göra ett inlägg om det i min blogg, och se om jag kan få lite tips på vad jag gör fel. Den har inte heller fått olja på år och dag, men jag tvivlar på att oljan kommer påverka slappa sömmar, men den skulle nog må bra av olja ändå...

  SvaraRadera
 2. Superfin!!!
  Kanske skulle olja OL-en, den fyller ju snart 2 år och har inte blivit smörjd än *skäms*....

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar body!

  Hihi, jag får nog skämmas jag med, min OL har inte fått nå olja sen den flytta in hos mig. Stackarn. Ska leta upp lite olja och ge det lite smörj :)

  SvaraRadera
 4. Fin body! Smörja... ja det kanske är på tiden då :-D

  SvaraRadera
 5. Oj vilken härlig body! Jag sydde också i det här tyget häromdagen men de alstren flyttade hemifrån innan de han fotas. Det är min favorit av kaninerna, de här orange! Supersött!

  Och olja har min maskin bara fått en gång fast i min maskin ska det bara oljas på ett ställe enligt instruktionerna och väldigt lite där också. Fast den låter gräsligt.

  SvaraRadera
 6. Jättefin!! Tänk att man aldrig tröttnar på de orangea kaninerna. Nu blevjag sugen på att sy nåt av det jag också!

  Hjälp, jag har aldrig oljat mina maskiner och overlocken var på service för inte mindre än två år sen. Ska genast ta fram oljeflaskan och läsa på *skäms*.

  SvaraRadera
 7. Det tyget är verkligen en favorit. Supersöt body!

  Oj, jag har heller aldrig oljat min overlock!

  SvaraRadera
 8. Så skönt att höra att jag inte är den enda som missunnar min maskin lite smörj :)

  SvaraRadera