Välkommen!

24 september 2010

Beställning med brådis!

Det verkar sprida sig på jobbet att jag syr barnkläder - skoj!! Det är verkligen roligt när någon kollega undrar om jag vill sy till deras egna barn eller till presenter att ge bort till släkt och vänner. Jag fick i veckan frågan om jag hade något på lager till en liten kille som ska döpas i helgen. Tyvärr är ju min makrillåda ganska skral för tillfället, men att sy ihop en mössa och scarf/dregglis tar ju inte så lång tid. Så det var klart att jag ställde upp (min energi är tillbaka, yeeej!!)

Tygvalet var självklart för beställaren (tyget är även en av mina favoriter) och efter lite bollande kom vi fram till den här mössmodellen, en Doris & Assar. Mönstret till scarf är mitt eget och nu till vintern har jag gjort om det lite så att det går lite högre upp i halsen (vilket påminner mig om att makrillen behöver några som matchar hans mössor). För att piffa till det så sydde jag med mörkbrun tråd i ol. Hoppas att presenten blir uppskattad!

6 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Tycker många namnband misspryder kläderna men dina är verkligen snygga såhär. Stilrena med ett enkelt teckensnitt och ett roligt namn. Toppen!
  Härlig att du börjat återvända till verkligheten från den första gravidkoman. ;)

  SvaraRadera
 2. Snyggt :) här hemma behövs det också lite scarfes.

  SvaraRadera
 3. Jättekul att dina grejer har blivit så poppis bland arbetskamraterna. Vilket gott betyg :-). Och så smart att göra scarfsen lite högre i halsen. De har ju en tendens att glappa lite där. Blev så snyggt också!!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att det sprids hur fina saker du syr. Härligt möss/scarf-set!

  SvaraRadera
 5. Mössan var verkligen uppskattad, alla gäster gillade den också. Den nydöpte killen C blev så söt!
  Faster H

  SvaraRadera